BYD погрожує подати до суду на Great Wall за наклеп

Китайська компанія BYD погрожує подати до суду на концерн Great Wall після того, як той направив до Міністерства екології та довкілля Китаю результати власних випробувань BYD Qin Plus DM-i. У Great Wall дійшли висновку, що показники шкідливих викидів моделі не відповідають національним стандартам.

BYD Qin Plus DM-i, навколо якого спалахнув скандал, це гібридний седан. У рух його приводить бензоелектрична установка на базі «турбочетвірки» об’ємом 1,5 літра. Більшу частину часу ДВЗ заряджає батарею, а та своєю чергою живить 180-сильний електромотор. Як заявляє BYD, Qin Plus DM-i витрачає 3,8 літра на 100 кілометрів, а на чистій електриці проїжджає до 55 кілометрів.

Great Wall зацікавилася цією моделлю та навіть провела власні випробування. Фахівці компанії дійшли висновку, що Qin Plus DM-i не відповідає національним стандартам зі шкідливих викидів, а значить, BYD підтасувала результати. Інформацію про це Great Wall направила до Міністерства екології та навколишнього середовища, Державного управління з регулювання ринку та Міністерства промисловості та інформаційних технологій.

BYD зі свого боку заявила, що це наклеп, і пригрозила концерну Great Wall судом. Автовиробник зазначає, що всі його машини мають сертифікати щодо відповідності нормам. Тепер Qin Plus DM-i має пройти незалежну експертизу, яку проведе третя сторона.

Підпишіться на наш Telegram-канал та Facebook або читайте нас в Google News, щоб нічого не пропустити.