Ford показав рекордний заїзд електромобіля Super Cobra Jet 1800

Ford записав на свій рахунок черговий рекорд – американський автовиробник побив світове досягнення по найшвидшому проходженню чверті милі на повнопривідному автомобілі. Визначне досягнення встановив Super Cobra Jet 1800 – спеціально спроєктований електромобіль, стилізований під Ford Mustang останнього покоління.

Три роки тому в заїздах Національної асоціації хот-родів NHRA Cobra Jet EV Demonstrator промчав класичну дистанцію дрегрейсингу за чверть милі за 8,128 секунди при швидкості 171,97 милі на годину (276,7 км/год). Силова установка з новою програмою управління та ультрасучасною легкою акумуляторною системою розроблена Ford Performance у співпраці з MLe Racecars.

Передбачено чотири інвертори PN250DZR та дві подвійні пари електродвигунів DS-250-115, які оптимізовані для максимально ефективного старту. Прагнення інновацій призвело до перепроєктування акумуляторної системи з чистого аркуша, що дозволило на 30 відсотків збільшити її потужність і на 40 відсотків знизити масу.

Крім того, була переналаштована підвіска, яка покращила їздові характеристики електромобіля на прямій. У результаті на зимових національних змаганнях Національної асоціації хот-родів Super Cobra Jet 1800 промчав чверть милі за 7,759 секунд при швидкості 180,14 милі на годину (289,9 км/год).

Підпишіться на наш Telegram, Facebook та WhatsApp або читайте нас в Google News, щоб нічого не пропустити.