Kia показала новий хетчбек на заміну Cerato

Компанія Kia представила хетчбек K4, який стане глобальною моделлю та замінить на ключових ринках моделі K3, Cerato та Forte.

Дизайн хетчбека Kia K4 показали на прикладі топверсії GT-Line зі «спортивними» бамперами та низькопрофільними шинами, але навіть у такого хетчбека пороги, колісні арки та нижня частина бамперів закриті пластиком. Втім, великі звіси, глянсові декоративні елементи та невеликий кліренс натякають: новинка створена для хороших доріг.

Технічних подробиць поки немає, але швидше за все хетчбек буде уніфікований з однойменним седаном. У такому випадку найпростіші Kia K4 отримають 2,0-літровий «атмосферник», варіатор та напівзалежну задню підвіску, а топкомплектації будуть доступні з турбомотором 1.6, 8-ступеневим «автоматом» та багатоважільною задньою підвіскою.

Очікується, що хетчбек Kia K4 надійде у продаж після седана з затримкою у кілька місяців. Це означає, що на північноамериканському ринку обидві моделі з’являться до кінця року. А ось у Південній Кореї, напевно, буде своя моторна гамма, причому продажі на батьківщині марки можуть початися навіть раніше, ніж у США.

Підпишіться на наш Telegram, Facebook та WhatsApp або читайте нас в Google News, щоб нічого не пропустити.