Kia показала тизер рамного пікапа Tasman

Корейська марка Kia розробляє середньорозмірний рамний пікап, який з’явиться у 2025 році. Назву Tasman, що відсилає до Тасманового моря та острова Тасманія, запропонував підрозділ Kia в Австралії – ринку, який стане ключовим для моделі.

За поки що не підтвердженими даними, Kia Tasman розділить платформу з позашляховиком Mohave. Це буде середньорозмірний пікап вантажністю 1000 кілограмів, суперниками якого стануть Ford Ranger, Volkswagen Amarok та Toyota Hilux. За чутками, розробляються варіанти з одно- та дворядною кабінами, моноприводом та повним приводом.

Згідно з австралійськими джерелами, спочатку Tasman продаватимуть лише з турбодизелем. Можливо, йому дістанеться 2,2-літрова «четвірка» від Sorento, яка працює в тандемі з 8-ступеневим «роботом» і видає 194 к.с. потужності. Не виключений і продуктивніший шестициліндровий агрегат об’ємом три літри. Згодом може з’явитися й електричний варіант.

Ймовірно, презентація Tasman відбудеться до кінця року, а у продаж пікап надійде наступного року. Окрім Австралії, модель вийде на ринки Південної Кореї, Африки та Близького Сходу. Цікаво, що окрім цього назву запатентували в Уругваї, Коста-Риці та Франції.

У Hyundai власний пікап з’явився набагато раніше: у 2021 році дебютував Santa Cruz на платформі Tucson. Наприкінці березня було представлено рестайлінгову модель, яка відзначилася освіженим екстер’єром та салоном з двома великими екранами.

Підпишіться на наш Telegram-канал та Facebook або читайте нас в Google News, щоб нічого не пропустити.