Mercedes-Benz назвав дату прем’єри електричного G-Class

Компанія Mercedes-Benz підтвердила, що прем’єра електричного G-Class відбудеться на Пекінському автосалоні, тобто до дебюту залишилося трохи більше ніж тиждень.

Новинку запропонують у єдиній версії Mercedes-Benz G 580 EQ, тобто виділяти електромобіль в окрему модель EQG не стали. Також у Піднебесній відбудеться публічний дебют оновленого EQS та гібридного суперкупе AMG GT.

Раніше Mercedes-Benz підтвердив, що електричний «Гелендеваген» матиме чотиримоторну силову установку, систему «танкового розвороту», а також двоступеневу роздатку для кращого керування тягою на бездоріжжі. Особливо підкреслювалося, що за прохідністю «батарейний» варіант не поступиться аналогом з двигуном внутрішнього згоряння й зможе долати 100-відсотковий підйом.

Хоча зовні електричний «Гелік» навряд чи сильно відрізнятиметься від модифікацій з ДВЗ, технічних нововведень заплановано багато. Ззаду з’явиться незалежна підвіска, для кращого компонування тягової батареї довелося модернізувати раму. Хоча дебют G 580 EQ відбудеться за місяць після презентації звичайних оновлених «Гелендевагенів», у дилерів всі модифікації мають з’явитися одночасно.

Mercedes-Benz G 580 EQ – не єдина світова прем’єра німецької марки на автосалоні у Пекіні. Китайська публіка першою побачить дводверки AMG GT 63 S E Performance з гібридною системою потужністю понад 800 к.с. Проте сюрпризів не очікується: купе розділить техніку з однойменним кабріолетом SL 63 S E Performance.

Підпишіться на наш Telegram-канал та Facebook або читайте нас в Google News, щоб нічого не пропустити.