Найшвидші у світі електромобілі порівняли на прямій

YouTube-канал DragTimes порівняв в одному заїзді по прямій три найпотужніших та найшвидших електромобілів – Tesla Model S, Porsche Taycan та Lucid Air.

Кожна з моделей вже брала участь у заїздах з конкурентами, але до 2022 року ніхто з блогерів та журналістів не проводив одночасний заїзд на 402 метри за участю одразу всіх трьох електромобілів. Tesla Model S у версії Plaid оснащується одразу трьома електромоторами, які сумарно видають понад 1020 к.с. Porsche Taycan Turbo S розвиває «всього» 750 к.с. і при цьому на 220 з лишком кілограмів важче за Tesla, а Lucid Air хоч і може похвалитися більш ніж 1110 «конячками», але важить майже 2,5 тонни і є найважчим з учасників.

Заїзди пройшли на трасі американського тюнінг-ательє Hennessey Performance, яке відоме своїми потужними проєктами на базі моделей Ford з двигунами внутрішнього згоряння, але поки що до прямого порівняння електромобілів та спорткарів від Hennessey у DragTimes не дійшли.

Підпишіться на наш Telegram-канал та Facebook або читайте нас в Google News, щоб нічого не пропустити. А ще ми є у TikTok.