Німецькі експерти назвали слабкі сторони китайських автомобілів

Німецькі експерти з ADAC провели ряд досліджень китайських автомобілів, щоб виявити їх сильні та слабкі сторони.

Результати тесту 13 моделей за останні три роки показали, що китайські автомобілі стали серйозними конкурентами та показали себе упевнено у багатьох категоріях випробувань. За двома винятками всі автомобілі отримали п’ять зірок з п’яти в краш-тесті Euro NCAP.

Добре вони показали себе й у тестуванні систем безпеки. Так, у функціонуванні ESP випробувані не виявили жодних слабкостей. Ба більше, деякі автомобілі європейських виробників показали гірші результати. Експерти ADAC також відзначили переважно хорошу якість матеріалів китайських машин і ретельне припасування деталей кузова та салону.

Але недоліки все ж таки були виявлені. Так, системи розпізнавання дорожніх знаків, утримання смуги руху та дотримання дистанції часто працювали ненадійно. Тут європейським виробникам допомагає багаторічний досвід роботи з цими дуже складними системами.

Є окремі проблеми з сенсорними екранами. Складна структура меню в поєднанні з іноді повільним реагуванням, помилками програмного забезпечення та неправильними перекладами викликають проблеми при керуванні кондиціонером, навігацією або розвагами.

При цьому експерти зазначили, що китайські виробники швидко реагують на критику: у нових моделях від Nio, наприклад, системи вже суттєво покращено.

Підпишіться на наш Telegram-канал та Facebook або читайте нас в Google News, щоб нічого не пропустити.