Toyota Camry не впоралася з краш-тестом на бічне зіткнення

Страховий інститут дорожньої безпеки США (IIHS) провів краш-тести середньорозмірних седанів, випробувавши нову методику бічного зіткнення. З семи моделей три отримали оцінку «незадовільно». Серед таких опинилася й Toyota Camry.

За новими правилами, вага рухомого бар’єра становить 1905 кілограмів замість колишніх 1500, а швидкість, на якій відбувається зіткнення, дорівнює 60 км/год проти 50. У випробуваннях за новою методикою брали участь середньорозмірні седани в специфікації для американського ринку – Toyota Camry, Nissan Altima, Chevrolet Malibu, Honda Accord, Hyundai Sonata, Volkswagen Jetta та Subaru Outback.

Camry, Altima та Malibu провалили тести, заробивши оцінку «незадовільно». Зокрема, у Camry високий ризик травми тазу заднього пасажира, водій також може отримати каліцтво. Мало того, бічна шторка безпеки не захистила голови манекена-водія та заднього пасажира: вони прослизнули під неї та вдарилися об двері.

Honda Accord завершила випробування з оцінкою «на межі». У Hyundai Sonata та Volkswagen Jetta справи кращі – їх результат експерти оцінили як прийнятний. Найкраще виступив Subaru Outback, який отримав найвищу оцінку «добре» серед усіх семи моделей.

Підпишіться на наш Telegram-канал та Facebook або читайте нас в Google News, щоб нічого не пропустити.