Водіїв почали штрафувати за приховування номерів від камер автофіксації

Деякі українські водії користуються лайфхаками, які дозволяють приховати номерні знаки від камер автоматичної фіксації швидкості. Зокрема, купують у Китаї спеціальні рамки, що кріпляться зверху номерного знака, або наклеюють спеціальну наноплівку, яка вдень або вночі засвічує цифри на номерному знаку.

Способи доволі дієві та дозволяють уникнути штрафу, наприклад, за перевищення швидкості. Звісно ж, це незаконно. Згідно з правилами дорожнього руху, якщо номерний знак не можна прочитати з відстані 20 метрів, то це порушення, яке карається штрафом у розмірі 1190 грн.

Наразі в Україні працівники патрульної поліції почали карати водіїв, які користуються незаконними методами приховування номерних знаків від камер автоматичної фіксації. Зокрема, нещодавно кілька порушників виявили у Тернополі. Про це повідомляє Патрульна поліція Тернопільської області.

Під час патрулювання поліціянти виявили транспортні засоби, водії яких знехтували правилами використання номерних знаків. На кожного порушника винесли постанову за ч. 1 ст. 121-3 (Керування ТЗ з номерним знаком, який не відповідає встановленим зразкам або вимогам чи закритим іншими предметами) КУпАП. Штраф — 1190 грн.

Зазначимо, що кіберполіція також регулярно виявляє “ділків”, які займаються створенням та продажем подібних наноплівок.

Підпишіться на наш Telegram, Facebook та WhatsApp або читайте нас в Google News, щоб нічого не пропустити.

ДЖЕРЕЛОAUTO-Consulting