Mercedes-Benz таємно продав найдорожчий автомобіль у світі

До цього часу найдорожчим автомобілем у світі вважали Ferrari 250 GT 1962 року, який чотири роки тому продали за 70 мільйонів доларів. Можливо, цей рекорд нарешті впав. Видання Motorious з посиланням на власне джерело повідомило, що компанія Mercedes-Benz продала на секретному благодійному аукціоні унікальний спорткар 300 SLR Uhlenhaut Coupe 1956 випуску. Якщо вірити чуткам, за ексклюзивну модель заплатили 136,8 мільйона доларів.

Daimler-Benz розробляв купе 300 SLR із твердим дахом спеціально для сезону 1956 року. Проте німецький спорткар так і не взяв участі у жодному змаганні, оскільки компанія пішла з автоспорту. Таке рішення фірма ухвалила після 24-годинних перегонів на витривалість у Ле-Мані, що відбулася 11 червня 1955 року. Під час заїзду на треку сталася жахлива аварія, під час якої загинув пілот, а також 83 глядачі. Крім того, 180 людей отримали різні травми.

На той момент німці встигли виготовити два спорткупе 300 SLR. Замість участі у змаганнях один з автомобілів забрав до себе голова випробувального відділу марки Рудольф Уленхаут, який використовував унікальну модель як службову машину. На честь свого власника автомобіль отримав прізвисько Uhlenhaut Coupe.

У ті роки SLR Uhlenhaut Coupe, що розвивав максимальну швидкість 290 км/год, був найшвидшим у світі дорожнім автомобілем. Представники Mercedes-Benz неодноразово заявляли, що ніколи не продадуть унікальний спорткар. Але, можливо, щось змінилося.

Підпишіться на наш Telegram-канал та Facebook або читайте нас в Google News, щоб нічого не пропустити.