Фотошпигуни завітали до салону нового седана Toyota

Новий електричний седан Toyota bZ3 обростає подробицями. Нещодавно з’явилися перші фотографії моделі, а тепер фотошпигуни зазирнули й у салон.

Toyota bZ3 дістався великий планшетний екран мультимедійної системи, а також мініатюрна шайба-селектор вибору режиму руху, але центральна консоль оформлена не так, як у кросовера bZ4X. Те саме стосується лаконічнішої передньої панелі. Віртуальна панель приладів так само як у салоні кросовера винесена далеко до лобового скла, але її форма та обрамлення відрізняються. Чи отримає bZ3 Y-подібне кермо-штурвал, який є у кросовера в топовій версії, невідомо.

В основі седана лежить та сама модульна платформа e-TNGA, на якій побудований bZ4X. За габаритами bZ3 більший за Camry: у довжину він досягає 4725 міліметрів, а між осями налічується 2880 міліметрів. У рух новинку приводитимуть електродвигуни китайської BYD потужністю 184 та 245 к.с., встановлені на задній осі. Живитимуться вони від літій-залізо-фосфтаних тягових батарей тієї ж BYD, але запас ходу поки що не розкривається.

Зараз bZ3 проходить дорожні випробування в Китаї, який, ймовірно, стане дебютним ринком для електроседана. Там налагодять й виробництво. За деякими даними, на конвеєр модель може стати до кінця цього року. А ви вже зараз маєте можливість придбати у нашій крамниці брендовані аксесуари Toyota.

Підпишіться на наш Telegram-канал та Facebook або читайте нас в Google News, щоб нічого не пропустити.