Lexus представив позашляховик GX нового покоління

Компанія Lexus представила позашляховик GX нового покоління. Він сильно відрізняється від старшого LX, має брутальну зовнішність і вперше пропонує заводський позашляховий тюнінг.

Стилістика нового Lexus GX заснована на верховенстві горизонтальних ліній – квадратний кузов тут якнайкраще підкреслює позашляховий настрій моделі. Змінено кут нахилу передніх стійок, збільшено відстань між передньою віссю та лобовим склом. Фари та решітка радіатора розташовані вище, щоб знизити ризик їх пошкодження.

Одне з головних нововведень GX – поява позашляхового виконання Overtrail, ноги якого ростуть з концептів для Tokyo Outdoor Show 2023. Надихати на пригоди покупців таких машин будуть колеса з шинами зовнішнім діаметром 33 дюйми, адаптивні стабілізатори E-KDSS та задній диференціал.

У гамі двигунів також відбулися перестановки. Агрегат поки що один, але який! Замість «атмосферника» V8 4.6 (305 к.с., 446 Нм) у парі з 6-ступеневим «автоматом» на GX стоїть бітурбомотор V6 3.4 та 10-ступенева коробка Direct Shift. Віддача – 354 к.с. та 649 Нм. Пізніше з’явиться гібрид, швидше за все, йдеться про i-Force Max.

Стандартно GX оснащений цифровою панеллю приладів діагоналлю 12,3 дюйма, 14-дюймовим центральним дисплеєм та аудіосистемою з 10 динаміками. Салон може бути шести- або семимісним. Набір опцій залежить від виконання – це може бути «зимовий пакет», проєкційний екран, цифровий ключ і бокс, що охолоджується. По всьому салону розкидано 12 підсклянників, а в багажник, якщо скласти третій ряд, поміщаються п’ять дорожніх валіз.

Штатно на всіх позашляховиках встановлено комплекс безпеки Safety System+ 3.0. Він дозволяє машині розпізнавати знаки, уникати зіткнення з пішоходами, відрулювати від раптових перешкод і тримати смугу руху.

Виробництво Lexus GX буде налагоджено на заводі Toyota у місті Тахара, Японія. Старт продажів заплановано на початок 2024 року. А ви вже зараз маєте можливість придбати брендовану атрибутику Lexus у нашій крамниці – собі або на подарунок.

Підпишіться на наш Telegram-канал та Facebook або читайте нас в Google News, щоб нічого не пропустити.