Марка smart показала фото серійного електричного кросовера

Марка smart, яка належить Mercedes-Benz та китайській Geely, готується вступити у нову еру, первістком якої стане електричний кросовер під назвою #1. Він уже пройшов низку випробувань й має дебютувати у 2022 році.

Як пояснюють у smart, короткий індекс після перезапуску бренду зробить назви пізнаваними, а сам знак # використовується для позначення хештегів у соцмережах, тому ідеально підходить для марки, яка завжди прагнула бути трендсеттером.

Новий кросовер вже випробували в аеродинамічній трубі в Китайському науково-дослідному інституті автомобільної техніки в Чунцін, який у smart називають одним з найкращих у світі. Коефіцієнт аеродинамічного опору склав 0,29 – тобто, на рівні електричного Mercedes-Benz EQA. Домогтися такого показника вдалося завдяки «втопленим» у кузов дверним ручкам, а також активному аеродинамічному елементу в фальшрешітці.

На півночі Китаю новинку також випробували холодом, провівши випробування при температурі повітря близько -40 градусів за Цельсієм. Відзначається, що smart «чудово» впорався. Як мороз вплинув на його запас ходу, не повідомляється, проте для мешканців північних широт інженери про всяк випадок передбачили функцію дистанційного обігріву батареї, яку можна буде активувати до поїздки через мобільний додаток. Висувні ручки отримали якусь «криголамну функцію» – вони не застрянуть у дверях, навіть якщо машину повністю покриє шар льоду.

Деталі про технічне оснащення в компанії поки не озвучили. Виробництво кросовера налагодять у Китаї.

Підпишіться на наш Telegram-канал та Facebook або читайте нас в Google News, щоб нічого не пропустити.