MINI представила електричний кросовер Aceman

Компанія MINI представила маленький електричний кросовер Aceman. Його випускатимуть у Китаї на одній лінії з Cooper. Старт продажів у Європі заплановано на осінь цього року.

Кросовер MINI Aceman – перша спроба марки вийти в преміальний субкомпактний сегмент. При довжині трохи більше ніж чотири метри новинка пропонує просторий салон для п’ятьох осіб та місткий багажник, об’єм якого варіюється від 300 до 1005 літрів. У модельному ряду MINI кросовер розташується між Cooper та Countryman.

Базовий MINI Aceman E отримає передній електромотор потужністю 184 к.с. та 290 Нм крутного моменту й зможе розганятися до «сотні» за 7,9 секунди. Батарея ємністю 42,5 кВт-год забезпечить 310 кілометрів за циклом WLTP. Старшому Aceman SE дістанеться силовий блок з віддачею 218 к.с. та 310 Нм, а також батарея на 54,2 кВт-год. З нуля до «сотні» такий електромобіль зможе прискорюватись за 7,1 секунди та проїжджати без підзаряджання до 406 кілометрів.

Aceman підтримує заряджання змінним струмом потужністю 11 кВт або постійним з потужністю 75/95 кВт залежно від модифікації. У підвісці кросовера використовуються жорсткі стабілізатори поперечної стійкості, а в рульовому механізмі – коротка рейка, щоб створити «ефект їзди на карті». Мінімалістичний дизайн гармонує з таким самим внутрішнім оздобленням, яке спроєктоване в кращих традиціях Алека Іссігоніса, автора оригінального MINI.

На передній панелі Aceman розташована кругла OLED-тарілка діаметром 240 міліметрів. Мультимедіа працює під управлінням MINI Operating System 9 та вперше оснащена повноцінним голосовим помічником. Він може навчатися на щоденних діалогах та виконувати рутинні завдання.

Як і на Cooper, тут також є перемикач режимів MINI Experience зі світловою проєкцією на передню панель та вісьмома встановленими профілями. На вибір будуть запропоновані чотири рівні оснащення: Essential, Classic, Favoured та спортивний JCW.

Підпишіться на наш Telegram-канал та Facebook або читайте нас в Google News, щоб нічого не пропустити.