Opel випустить новий бюджетний кросовер

Компанія Opel планує випустити новий бюджетний кросовер, який буде конкурувати, наприклад, з Renault Duster. Про це пише Autoexpress з посиланням на главу Opel Уве Хохгешурца. Автомобіль стане замінником моделі Crossland та може отримати ім’я Frontera, під яким у 1990-х роках випускався рамний позашляховик.

Багато подробиць про новий кросовер в Opel поки не розкривають, але про нього можна судити за попередніми заявами глави марки та нещодавнім новинкам. Габарити будуть невеликими, але варто очікувати значного об’єму багажника, оскільки кросовер позиціюватиметься як сімейний. Також не виключена поява трирядної версії. Усередині напевно з’явиться «кокпіт» Pure Panel c 12-дюймовою цифровою панеллю приладів і 7- або 10-дюймовим дисплеєм мультимедійної системи.

В основу новинки, ймовірно, ляже платформа CMP альянсу Stellantis, а лінійка силових агрегатів буде різноманітною – з бензиновою, гібридною та повністю електричною версіями. Базовий Frontera може отримати 1,2-літрову «турботрійку» потужністю 99 та 128 к.с.. Альтернативою стануть 48-вольтовий м’який гібридний привід, як у Corsa, та електричний варіант – можливо, зі 134-сильним електромотором і батареєю ємністю 50 кВт-год з паспортним запасом ходу 336 кілометрів.

Дебют кросовера має відбутися у першій половині 2024 року.

Підпишіться на наш Telegram-канал та Facebook або читайте нас в Google News, щоб нічого не пропустити.