Skoda створить повністю електричну Octavia

Зараз у модельній лінійці Skoda тільки один електромобіль – кросовер Enyaq iV, але незабаром гамма чеських машин з електромотором поповниться відразу кількома моделями. Серед них буде й повністю електрична версія Skoda Octavia.

Влада Європи розглядає можливість заборони продажу з 2035 року нових автомобілів з двигунами внутрішнього згоряння, тому Skoda має намір перевести на електротягу свою найпопулярнішу на ринку модель. Генеральний директор Skoda Клаус Зеллмер при цьому наголосив, що для інших країн може зберегтися версія Octavia з бензиновими та дизельними моторами. На 2024 рік заплановано старт продажів оновленої Skoda Octavia поточного покоління, а до початку наступного десятиліття має вийти модель цілком нової генерації.

Як зазначає видання Autocar, для майбутньої Octavia планують використати найновішу платформу SSP, яку розробляє концерн Volkswagen Group для своїх електромобілів. Зовнішність новинки буде виконана в новій фірмовій стилістиці Modern Solid. Електрична Octavia отримає від двох до чотирьох електромоторів, причому чотиримоторна силова установка стане атрибутом найпотужнішої спортивної модифікації RS. Оснащення включатиме батарею ємністю до 90 кВт-год з підтримкою зарядних станцій до 200 кВт, що потужніше, ніж у будь-яких актуальних електромобілів Skoda та Volkswagen.

А ви, до речі, вже зараз маєте можливість придбати брендовані аксесуари Skoda у нашій крамниці – собі або на подарунок.

Підпишіться на наш Telegram-канал та Facebook або читайте нас в Google News, щоб нічого не пропустити.